Voor de mensen die mij niet kennen:
Ik ben Frederick Schnellenberg en ben geboren in Haarlem. Opgegroeid ben ik in Amsterdam en in Maarssen. Toen ik jong was, was ik altijd aan het knutselen en aan het spelen met de bekende blokjes. Zo kon ik al vroeg mijn creativiteit botvieren. dat doe ik door onder andere websites te maken. Dat doe ik met veel plezier en een goede dosis doorzettingsvermogen. Als iets gecompliceerd is, ga ik net zo lang door tot het opgelost is.
Heel simpel, gewoon omdat ik het kan.
Niks voor niks doe ik de opleiding Interactieve vormgever, webdesigner.
En natuurlijk is het leuk om te doen. Verder heeft het een toegevoegde waarde voor het jaarboek van het Grafisch Lyceum Utrecht.
Als achtergrond kleur heb ik voor zwart gekozen. Door de zwarte kleur ontstaat er spanning en zwart is chic.
De foto's heb ik zelf gemaakt. De top-opdrachten van elk jaar wat ik op het GLU mocht zijn, zijn tussen de foto's verwerkt. Dat geeft de spanning extra dimensie.
Op de middelbare school wist ik dat ik techniek en creativiteit wou combineren. Daarom heb ik voor het GLU gekozen. En natuurlijk de mooiste opleiding die er is: interactieve vormgeving / webdesign. Ook krijgt deze opleiding jaarlijks een nieuwe naam. Maar daardoor is het zeker niet minder spectaculair!
In het eerste jaar had ik veel verschillende vakken. Daarbij zaten ook veel algemene vakken zoals Engels, Nederlands en burgerschap. Verder had ik vak specifieke vakken zoals Photoshop, Webtechnik en video voor web. Tijdens het vak video voor web heb ik de kinetische typografie voor het lied Chained to the rhythm gemaakt. Super trots!
De opgebouwde kennis werd in het tweede jaar verdiept. Maar er kwamen ook nieuwe vakken zoals vormgeving, fotografie, ondernemen, online marketing en e-commerce. Tijdens het vak online marketing en e-commerce heb ik een product ontworpen en een business plan geschreven. Daarbij is de Zap-Cap geboren. Super trots!
Het derde jaar bestond uit een half jaar school en een half jaar stage. Tijdens de schooltijd werd er aandacht besteed aan het verder verdiepen van de opgebouwde kennis. Dit konden we laten zien in het bureau. Daar hebben we voor echte klanten een website met design kunnen maken. Super trots!
De stage liep in het vierde jaar verder zodat we een jaar stage konden lopen. De tweede helft van het vierde jaar stond in teken van de proeven van bekwaamheid, het jaarboek, loopbaan en reflectie. Mijn stage was leerzaam en het eindigt met een fantastische stage verslag. Super trots!
Er volgt teveel om op te noemen. Maar ik ben van plan om verder te gaan met leren.